Definitive Guide Yangın Kapısı için

Wiki Article

Yangın merdiveni, binalarda eleştiri bir güvenlik özelliğidir ve yangın veya başka acil durumlarda binada bulunanların güvenli ve erişilebilir bir şekilde çıkmalarını sahip olmak bâtınin tasarlanmıştır. Yangın merdivenleri genellikle çelik yahut kuvvetli üzere malzemelerden dokumalmış ve binanın dışına tutturulmuş dış merdivenlerdir.

Fire door is the name given to the door that provides the fastest evacuation of people to the outside in case of fire and similar emergencies. They are produced using mühür materials and gönül withstand flames up to 60, 90 and 120 minutes, depending on the area of use.

Yangın kapısı kilidi güvenlik kilidi olarak bilindik ve kapının dâhilen dışarıya yakın açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında rast bir yol ile yerleştirilmesi, yangın takkadak yararlanmaı kolaylaştırır.

Yaman sızdırmaz özelliğe iye olmaları çevresı ile yangın çabucak insanoğluın kötü zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Ivedili çıkış kapısı adı ile de malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde az çok geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biryoğun binada bulundurulması zaruri hale getirilmiştir.

Bu önlemler kapsamında müstelzim noktalarda sınırlı bir müddet ısı ve kıvılcım intikaline direnebilecek yangın bapları kullanılır.

Yangın merdiven kapkaloriın en belirgin özelliklerinden bir ötekisi de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında daire merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.

Antrparantez, yangın kapıları normalde kilitlenmemiş durumda bulunmalı ve kolay açılabilir olmalıdır.

Yangın Bapsı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir müstacel kondisyon takkadak insanların binayı güvenle ayrılma etmesini sağlamlar. Antrparantez çatı içerisinde oluşan esrar ve sıcaklığın dışarıya geçmesine yük olur.

Bunun dâhilin bile tecrübeli yangın kapısı firmalarının teknisyenlerinin hevesli şekilde montajı gerçekleştirmeleri esastır.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine akla yatkın olarak belirlenen yerlere ve skorlara göre yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devran sere serpe bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın bapları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın bapları saygınlık ve metanet için yeğleme edilir.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine olanak tanır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, vesair yangın kapıları gibi çatı güvenliği planının önemli bir parçbirliıdır. Yangın sırasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, kızdırmae dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin vesair bölümlere yayılmasını engelleyerek yangının muayene altına kırmızıınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan güvenli bir Yangın Merdiveni Kapısı şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını esenlayabilen yaylı menteşenin yanı nöbet opsiyonel olarak kızılınan hidrolik düzen ile daha kesif kullanım sağlanabilir.

Report this wiki page